top of page

EN DOS MED CIRKUS, TACK!

     

FÖRESTÄLLNINGSPROJEKT FÖR LSS-BOENDEN

En dos med cirkus, tack! är ett föreställningsprojekt där LSS-boenden får en gratis kulturupplevelse i form av en cirkusföreställning. Med humor och glimten i ögat bjuder vi på en show med mål att alla ska gå hem nyinspirerade med ett leende på läpparna.

 

Projektet är uppdelat i två delar och är ett vidareutvecklat uppföljningsprojekt av Cirkus i mitt liv, som skapades 2021. Ena delen består av att tre artister besöker LSS-boenden och specialanpassar föreställningar ut efter målgruppens behov och lokalens förutsättningar. Vi vill nå även dem som exempelvis har svårt att vistas bland mycket människor, är sängliggande eller av anledningar har svårt att komma ut på ett offentligt arrangemang. Den andra delen består av att vi bjuder in LSS-boenden till en unik skeppsföreställning i Malmö, för de boende som har möjlighet att ta sig dit. När vi bjuder in till cirkusföreställning ombord på Cirkusskeppet Johanne, uppträder artisterna på skeppet medan publiken ser på från kajen. Vi kommer att spela på posthusplatsen som är lättilgängligt och får plats med många rullstolar. Publiken kommer att få uppleva cirkusakter med guppande jonglering, luftakrobatik mellan masterna och medryckande livemusik. En visuell och musikalisk föreställning av artisterna Rebecca Seward, Johannes Starke, Andrea Hilario, Hugo Coronel och Rasmus Nyvall.

 

Vi älskar cirkus och vill att alla ska ha chans att uppleva scenkonst & cirkus! Vi har valt att inrikta detta projekt med föreställningar mot denna målgrupp eftersom vi tidigare skapat föreställningar för personer inom LSS, vilket varit mycket uppskattat. Vi hoppas på att bjuda på underhållning för denna målgrupp, med målet att sprida glädje och inspirera till rörelse och musik.

Free movement on board-178.jpg
h2.jpg

ÄR DU VERKSAMHETSLEDARE FÖR ETT LSS-BOENDE OCH HAR FRÅGOR ELLER ÄR INTRESSERAD AV ATT VI KOMMER     TILL ER? TVEKA INTE MED ATT KONTAKTA OSS!

SKEPPSFÖRESTÄLLNINGEN

Plats: Posthusplatsen i Malmö

Dag: Sön 11 Sept 2022

Tid: kl 15.00- ca 15.40

           CIRKUS I MITT LIV

FÖRESTÄLLNINGSPROJEKT FÖR LSS BOENDEN


2021 fick vi medel av kulturrådet för att skapa projektet Cirkus i mitt liv, ett föreställningsprojekt där LSS boenden fick en gratis kulturupplevelse i form av en nycirkusföreställning. I spåren av Corona förstod vi att många personer på LSS boenden haft det extra tufft att vara isolerade under pandemin.

Eftersom vi älskar cirkus och vill att alla ska få chans att uppleva cirkus i sitt liv, valde vi därför att göra detta projektet med LSS boenden som målgrupp. Upplägget var att det skulle vara lättillgängligt för målgruppen, då artisterna kom och spelade på hemmaplan eller någonstans i närområdet.

Cirkus i mitt liv blev en positiv, energirik och specialanpassad show på ca 35 minuter.

En föreställning med 3 st cirkusartister som underhåller med en visuell nycirkusföreställning.

Projektet gjorde succè och är nu officiellt avslutat med att spela gratis föreställningar.

Däremot går det fortfarande att boka detta etablerade koncept åt LSS boenden eller LSS verksamheter som är intresserade!

 

Showen kan exempelvis spelas i en idrottshall eller utomhus på en stor gräsmatta under sommarhalvåret.

Med inspirerande akrobatik, kreativ jonglering och hänförande luftakrobatik, bjuds det på medryckande uppträdande som får publiken att

vilja hjula hem och lära sig både balansera och jonglera.

Kontakta oss för mer info!

Spinning Compass Performance-54.jpg
Spinning Compass Performance-2.jpg
Spinning Compass Performance-4.jpg
Spinning Compass Performance - behind the scenes-26.jpg
bottom of page