top of page

PREMIÄR 28 JUNI 2024

Premiärhelg 28, 29 Juni kl 19.00

Karavan, Bokgatan 18, Malmö

capable as fuck
 

En experimentell, tvärkonstnärlig scenkonstföreställing av och med artisterna Jenny Nilsson & Andrea Hilario med bland annat sång, livelooping, luftakrobatik och en käftsmäll av erfarenheter. 


Jenny, musikern med cirkusdrömmar, Andrea, cirkusartisten med musiklängtan. Båda på väg att skapa varsin gränsöverskridande soloföreställning...

 

Men varför känner vi att vi måste göra allting själva? Varför måste vi vara så jävla starka, oberoende och självständiga hela tiden?

 

Vi lever i ett samhälle där alla är snöflingor. Alla vill vara entreprenörer, influencers och stjärnor. Individualism och självförverkligande uppmuntras ofta före gemenskap, samarbete och solidaritet. Dessutom ska våra enastående prestationer och “perfekta liv” rapporteras i olika sociala medier, livestreams och dokusåpor.

 

Samtidigt som vi blir fler och fler ökar paradoxalt den ofrivilliga ensamheten. Samtidigt som singelhushållen blir allt vanligare, ökar också psykisk ohälsa, stress och utmattningssyndrom. Allra hårdast drabbas kvinnor, som har ännu högre krav på kompetens för att anses kvalificerade och dessutom förväntas ta ett större socialt ansvar.

 

Jenny och Andrea har haft duktighetskomplex genom sina liv. Båda har behövt vara enormt drivna, produktiva och självständiga för att kunna överleva i kulturbranschen. De har utöver att vara artister, dessutom varit bland annat copywriters, filmskapare, grafisk designers, kostymörer, scenografer, tekniker, producenter, riggare, arrangörer och ekonomer. Båda har också erfarenheter i livet av samboskap, uppbrott, ensamhet och utmattning.

 

Efter att i flera år diskuterat sina behov av självständighet och solokarriär, kom de fram till att nyfikenheten att skapa tillsammans var ännu starkare. De bestämde sig motsägelsefullt för att undersöka konceptet "ensam är stark” i en duoföreställning.

Av och med
Andrea Hilario& Jenny Nilsson

Regi Anika Barkan
Fotograf Jonas Persson

STORT TACK TILL
Region Skåne, Konstnärsnämnden,
Karavan & Cirkuscentrum
för stöd att skapa denna föreställningen!  

bottom of page