top of page
En dos med cirkus, tack!

​En dos med cirkus, tack! var ett föreställningsprojekt som ägde rum under hösten 2022 där LSS-boenden fick en gratis kulturupplevelse i form av en cirkusföreställning. Med humor och glimten i ögat bjöd vi på en show med mål att alla ska gå hem nyinspirerade med ett leende på läpparna.

 

Projektet var uppdelat i två delar och var ett vidareutvecklat uppföljningsprojekt av Cirkus i mitt liv, som skapades 2021. En av delarna bestod av att tre artister besökte LSS-boenden och specialanpassade föreställningar utefter målgruppens behov och lokalens förutsättningar.

Vi önskade även att nå dem som exempelvis har svårt att vistas bland mycket människor, är sängliggande eller av andra anledningar hade svårt att komma ut på ett offentligt arrangemang.

Den andra delen bestod av att vi bjöd in LSS-boenden till en unik skeppsföreställning i Malmö, för de boende som hade möjlighet att ta sig dit. Vi spelade på posthusplatsen som är lättillgängligt och fick plats med många rullstolar. Publiken fick uppleva cirkusakter med guppande jonglering, luftakrobatik mellan masterna och medryckande livemusik. En visuell och musikalisk föreställning av artisterna Rebecca Seward, Johannes Starke, Andrea Hilario, Hugo Coronel och Rasmus Nyvall.

Vi älskar cirkus och vill att alla ska ha chans att uppleva scenkonst & cirkus!

Vi hoppas på att bjuda på underhållning för denna målgrupp, med målet att sprida glädje och inspirera till rörelse och musik.

bottom of page